Smagsløgenes Mekka

Smagsløgenes Mekka

Udsøgt smagsoplevelse!
Forb. tid 30 min
Ret Hovedret
Antal 2

Ingredienser
  

  • 100 g Økologiske røde linser
  • 2 liter Vand til kogning
  • 1 knsp Salt
  • 300 g Kyllingebryst
  • 0,5 dl Rapsolie
  • 0,5 Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 2 spsk Gurkemeje
  • 1 spsk Ingefær
  • 1 spsk Koriander
  • 140 g Tomatpuré
  • 3 dl Vand
  • 2 dl Økologisk piskefløde 38%
  • Salt og peber
  • 1 stk Økologisk citron skåret i både

Salat

  • 1 stk Økologisk avocado
  • 1 stk Revet gulerod
  • 1 stk Hjertesalat
  • 20 cm Økologisk agurk
  • 6 stk Økologiske blommetomater
  • 4 spsk Økologiske græskarkerner
  • 4 spsk Ekstra jomfru oliven olie

Dressing

  • Creme fraiche

Pynt

  • Hakket persille

Sådan gør du
 

  • Gryde med letsaltet vand sættes over til kogning.
  • Skyl røde linser i koldt vand gennem en sigte. Hæld bagefter de røde linser i gryden når vandet koger. Kogetid er ca 10min til de er møre.
  • Sæt en stegepande over blusset med lidt rapsolie. Steg de to stykker kyllingebryst ved middelvarme i ca 10minutter.
  • Når kyllingen er færdigstegt og opnået en kernetemperatur på 75c lægges de fra på et fad, pakket ind i stanniol.
  • Hak løget og steg så videre på stegepanden ved middelvarme. Tilsæt gerne lidt nyt rapsolie. Dernæst hakkes hvidløg, og gurkemeje, ingefær og koriander kommes i. Rør rundt i ca 1,5 minutter.
  • Tomatpuré og vandet hældes i under omrøring.
  • Lad det stå og simre i 5 minutter og kom de sigtede røde linser og piskefløden i.
  • Krydr retten med salt og peber.

Salat

  • Avokadoen halveres på midten. Kernen tages ud, og avokadokødet vendes ud på et skærebræt med en spiseske. Dernæst skæres avokadokødet ud i tern.
  • Agurk og hjertesalat skæres ligeledes ud og tomaterne halveres på langs.
  • Tilsæt revet gulerod, græskarkerner og ekstra jomfruolivenolie

Anretning

  • Anret linseretten på to tallerkener med ét kyllingebryst på hvér.
  • Salat hældes op i to salatskålen.
  • Serveres med citronbåde og hakket friskplukket persille
Comments are closed.