Jordskokkesuppe
Cremet efterårssuppe
Ingredienser
- 2 spsk. Olivenolie Ekstra jomfru
- 200 g Løg
- 300 g Jordskokker Økologiske
- 250 g Kartofler Økologiske
- 8 dl Hønsebouillon
- 1 tsk. Muskatnød Revet
- 1 tsk. Salt Groft
- 0,5 tsk. Peber Kværnet
- 2 cm Ingefær Skrællet
- 2 spsk. Citronsaft
- 2,5 dl Fløde 38%
Rugbrødscroutoner
- 4 skiver Rugbrød daggammelt
- 2 spsk. Olivenolie Ekstra jomfru
- 1 tsk. Salt Groft
Pynt
- 8 blade Citronmelisse
Sådan gør du
- Grøntsagerne skylles under koldt vand. Skræl og hak dem groft.Olivenolie hældes i en tykbundet gryde under varmt blus. De hakkede løg, kartofler og jordskokker hældes i og ristes let. Skru varmeblusset ned på middelvarme og tilsæt dernæst hønsebouillon. Retten simre under låg i ca. 20 minutter. Rør gerne jævnligt.Ingefær hakkes groft og tilsættes i suppegryden med revet muskatnød, fløde, citronsaft, salt og peber. Lad det simre i yderligere 5 minutter.Blend suppen. Pynt med citronmelisse blade og dine sprøde rugbrødscroutoner
Rugbrødscroutoner
- Tænd ovnen på 200c.Hak rugbrødsskiver i 1x1 cm tern. Vend ternene i olivenolie og drys lidt groft salt henover. Sættes på bageplade beklædt med bagepapir, og varmes i ovnen i 15 - 20 min.