Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe

Evig Sund Krop
Cremet efterårssuppe
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 40 min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 spsk. Olivenolie Ekstra jomfru
  • 200 g Løg
  • 300 g Jordskokker Økologiske
  • 250 g Kartofler Økologiske
  • 8 dl Hønsebouillon
  • 1 tsk. Muskatnød Revet
  • 1 tsk. Salt Groft
  • 0,5 tsk. Peber Kværnet
  • 2 cm Ingefær Skrællet
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 2,5 dl Fløde 38%

Rugbrødscroutoner

  • 4 skiver Rugbrød daggammelt
  • 2 spsk. Olivenolie Ekstra jomfru
  • 1 tsk. Salt Groft

Pynt

  • 8 blade Citronmelisse

Sådan gør du
 

  • Grøntsagerne skylles under koldt vand. Skræl og hak dem groft.
    Olivenolie hældes i en tykbundet gryde under varmt blus. De hakkede løg, kartofler og jordskokker hældes i og ristes let. Skru varmeblusset ned på middelvarme og tilsæt dernæst hønsebouillon. Retten simre under låg i ca. 20 minutter. Rør gerne jævnligt.
    Ingefær hakkes groft og tilsættes i suppegryden med revet muskatnød, fløde, citronsaft, salt og peber. Lad det simre i yderligere 5 minutter.
    Blend suppen.
    Pynt med citronmelisse blade og dine sprøde rugbrødscroutoner

Rugbrødscroutoner

  • Tænd ovnen på 200c.
    Hak rugbrødsskiver i 1x1 cm tern. Vend ternene i olivenolie og drys lidt groft salt henover.
    Sættes på bageplade beklædt med bagepapir, og varmes i ovnen i 15 - 20 min.
Keyword Grøntsager, jordskokker, Suppe, Vegetar
Comments are closed.